Magasnyomású mosók - 1.oldal 58 termék Szűrés

 • 4.6 (8  értékelés)
  32 999 Ft
 • Fieldmann FDW202205-E Magasnyomású mosó 2200W
  -3 000 Ft
  3 (2  értékelés)
  56 999 Ft 59 999 Ft

Nagynyomású mosók használata

A nagynyomású mosó népszerűsége abban rejlik, hogy gyorsan és könnyen megtisztíthatsz vele minden olyan felületet, amit korábban kézi erővel, vízzel és kefével súroltál. Ezekkel a gépekkel gyorsan leszámolhatsz a makacs szennyeződésekkel.

Fontos tudni, hogy ezeknek a gépeknek a használata körültekintést igényel ugyanis az erejének, vagyis a víznyomás erejének köszönhetően nagyon hatékonyak a tisztításban, ugyanakkor balesetveszélyesek. A következő néhány szabályt mindig érdemes betartani, hogy véletlenül se okozz kárt vagy balesetet a használat során. 

 • Óvjuk a gyermekeket, házi kedvenceket és a növényeket a vízsugártól! - Érdemes előzetesen gondoskodni róla, hogy a használat idején ne legyenek a közelünkben a család kisebb tagjai. Ha például a teraszt takarítjuk, ahol cserepes, dézsás növények is vannak, akkor azokat takarjuk le, vagy ideiglenesen pakoljuk el a területről. 
 • Védőruha, védőpajzs, védőszemüveg használata javasolt! - Az ipari magasnyomású mosó használata általában speciális tisztítószerekkel történik. Ilyen esetben a tisztítószer gőzét nem szabad belélegezni, illetve védeni kell magunkat, hogy ne kerüljön a bőrre, szembe sem a tisztítószeres víz. A megfelelő védőruha viselete szükséges.

Milyen nagynyomású mosót vegyünk?

Egy ilyen gép minden háztartásban nagy segítség, azonban a választás sokszor nem könnyű. A számodra a legjobb magasnyomású mosó kiválasztása úgy a legegyszerűbb, ha az elvégzendő feladatokhoz igazítod a teljesítményt. A legáltalánosabb háztartási felhasználási célok az autómosás, teraszt tisztítás, kerti bútorok, térkő és a burkolatok tisztítása, medence vagy eresz takarítás. 

A speciálisabb feladatokhoz érdemes kiegészítőket is választanod, hogy gyorsabban és hatékonyabban végezz. Ilyen feladat például az eresztisztítás vagy terasztisztítás. A nehezen hozzáférhető ereszcsatorna vagy nagyobb felületű teraszok takarításánál nagy segítséget nyújtanak ezek a kiegészítő tartozékok. A megtisztítandó felülettől és a szennyeződésektől függ, hogy milyen teljesítményű mosó lesz neked a jó választás. 

Teljesítmény alapján válasszunk

Nézzünk néhány konkrét irányadó teljesítmény adatot a takarítási feladatokhoz társítva. A gép erejét a víznyomás teljesítmény határozza meg. Az alap általános készülékek autó, kerti bútorok és pavilonok, hulladéktárolók letakarítására lesznek alkalmasak. Nagyobb teljesítményű mosót kell választanod a burkolatok, térkő, terasz és a medencék tisztításához. Az ipari felhasználáshoz pedig a legmagasabb teljesítményű, akár melegvizes mosóval kell felszerelkezned.

Háztartási felhasználás és a víznyomás

 • Kerti bútorok tisztítása 120 bar alatti nyomás elegendő, valamint 200 liter vízszállítás
 • Autómosás magasnyomású mosóval 120 bar nyomás szükséges, valamint legalább 300 liter vízszállítás
 • Térkő, medence és terasztakarítás 150 bar nyomással és legalább 420 liter vízszállítás
 • Ipari takarításhoz, zsíroldáshoz, égett szennyeződések letakarításához 150 bar feletti nyomással és 500 liter feletti vízszállítás

Ha biztosra szeretnél menni, akkor inkább válassz nagyobb teljesítményű mosót. Így biztosan alkalmas lesz minden feladat elvégzésére a jövőben is, amire csak a vásárlás időpontja után fogsz gondolni. Egy magasabb teljesítményű takarító géppel egyszerűbb feladatot el tudsz végezni, viszont egy gyengébb géppel komolyabb takarítási feladatot nem, vagy csak nehézkesen. 

A kínálatunkban található modellek többsége kerekekkel felszerelt, vagyis hordozható. A hordozhatóság is egy fontos szempont, ha több helyen vagy nagy alapterületen szeretnéd használni cipekedés nélkül. 

Ipari magasnyomású mosó felhasználása

Az ipari felhasználásra választott modellek esetében még alaposabb átgondolást kíván és ezekhez megfelelő ipari tisztítószerek beszerzése is javasolt. Az ipari magasnyomású mosó leginkább komplex takarítási feladatokhoz alkalmasak, mint élelmiszeripari területen végzett takarítási feladatok. Ilyen estben a melegvizes magasnyomású mosó a legalkalmasabb, mert ezek a zsíros, olajos szennyeződések eltávolításában hatékonyabbak, mint a hidegvizes társaik. A szerelőműhelyekben, parkolóházakban végzett takarításhoz szintén ipari magasnyomású mosó lesz szükséges. Ezeken a területeken jellemzően rendkívül makacs ásványiolajos és kipufogógáz okozta szennyeződéseket kell eltávolítani.

Akkumulátoros, benzines magasnyomású mosó és használt gépek nem találhatók a kínálatunkban. Alkatrészek és tartozékok kategóriában rendelhetsz különböző pót és kiegészítő tartozékok közül, amik megkönnyítik a használatot.

Akció és kiemelt ajánlatok

Érdemes rendszeresen körülnézned webáruházunkban, ahol mindig kínálunk akciós nagynyomású mosókat különböző teljesítmény kategóriában. 

Nagynyomású mosó összeszerelése

Első alkalommal bonyolultnak tűnhet a gép összeállítása, de igazából csupán az egyes részeket kell egymáshoz csatlakoztatni. Érdemes először kipróbálnod a különböző fúvókákat és hamar rájössz, hogy melyiket hol fogod tudni használni eredményesen. Második alkalommal már gyorsan fog menni a gép összeállítása használatra.

 1. Csatlakoztatás elektromos hálózatra
 2. Tisztítófúvóka kiválasztása és a szórópisztolyhoz csatlakoztatás
 3. Vízbetáp- tömlő csatlakoztatása
 4. Nagynyomású tömlő csatlakoztatása a szórópisztolyhoz
 5. Tisztítószeres flakon feltöltés 1 ( tisztítószer ) :10 ( tiszta víz ) arányban és csatlakoztatása

Utoljára megtekintett termékeid

Téged is érdekelhet

Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés
Betöltés